sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Review Nokia Lumia 520.


Nokia Lumia 520 este cel mai bine vandut telefon cu Windows Phone,si este considerat de multi un best-buy al anului 2013.

Design

 Desi este un telefon din categoria low-budget,finisajele telefonului sunt destul de bine realizate,si nu dau impresia de telefon ieftin.Carcasa este realizata din policarbonat,si este destul de solida,oferindu-i telefonului o minima protectie,in cazul in care il utilizati fara o husa de protectie.

Specificatii

-Dimensiunile telefonului sunt: 119.9 x 64 x 9.9 mm,si are o greutate de 124g.
-Telefonul este echipat cu un display IPS de 4.0 inchi,cu o rezolutie de 480 x 800 pixeli.Unghiurile de vizualizare ale ecranului sunt destul de bune.Nu ma pot plange despre calitatea ecranului,pentru ca in comparatie cu alte telefoane low-budget este excelenta.De asemena mai putem selecta si sensibilitatea ecranului,pentru a-l putea folosi cand purtam manusi.
-Memoria interna a telefonului  este de 8 gb,din care aproximativ 1.5 gb sunt ocupati de sistemul de operare,iar pentru utilizator mai raman 6.5 gb pentru aplicatii,poze,muzica etc...Trebuie sa precizez faptul ca aplicatiile nu pot fii instalate pe cardul de memorie,ceea ce reprezinta un dezavantaj pentru acest telefon,deoarece numarul de aplicatii/jocuri ce pot fii instalate este redus.Memoria RAM desi este de 512 mb,pot spune ca este destula,si ca isi face treaba foarte bine.
-Camera este de 5 MP,dispune de autofocus,geo-tagging.Face poze la o rezolutie de maxim 2592х1936,si filmeaza la rezolute HD(720p),30fps.Pot sa spun ca m-a surprins placut aceasta camera,avand in vedere pretul telefonului,ma astepram la o camera proasta.De fapt camera este destul de buna chiar si in lumina slaba,dar nu are led flash,ceea ce poate reprezenta un dezavantaj pentru unii.Daca lumina este destula,nici nu se va simti lipsa flash-ului,cum puteti observa in poza de mai jos,realizata de mine cu un Lumia 520.Trebuie precizat si faptul ca acest telefon nu dispune de camera frontala,lucru care ar putea fii considerat dezavantaj de altii,dar pe mine personal nu ma afecteaza.
-Sistemul de operare este Windows Phone 8,cu posibilitate de update la Amber sau GDR3.Desi la inceput poate parea un sistem de operare oribil,in timp va veti obisnui cu el,mie chiar a inceput sa imi placa.
-Procesorul telefonului este un dual core Qualcomm de 1 GHz,in combinatie cu un GPU Adreno 305.Desi este un telefon low-budget,performantele sale sunt excelente,datorita procesorului si GPU-ului
-Bateria este unul dintre dezavantajele telefonului.Este vorba de o baterie Li-Ion,de 1430 mAh,ce ofera o autonomie de 24 de ore la o utilizare medie.
-Telefonul dispune de Wi-fi si Bluetooth

Performante

 Pentru un telefon low-bugbet,performatele sunt foarte bune.In Antutu Benchmark reuseste sa intreaca telefoane cu mult mai scumpe.La acest telefon nu veti avea parte de lag in meniu,sau in majoritatea aplicatiilor,ca la android.

Concluzii

 Daca vreti un smartphone ieftin,care sa nu va dea batai de cap,Nokia Lumia 520 este perfect pentru voi.Eu sunt foarte multumit de el.

Avantaje:

+Pretul mic
+Fluenta in miscare,fara lag sau bug-uri
+Sistemul de operare
+Aplicatii preinstalate excelente

Dezavantaje

-Memoria interna este destul de mica
-Baterie mica
Va astept parerile si comentariile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu